Het is tegenwoordig lang niet altijd gemakkelijk om de financiële huishouding op orde te brengen en te houden. Dat kan komen omdat u er te weinig tijd voor heeft, omdat u er gewoon niet zo handig in bent. Het kan ook zijn dat uw situatie verandert, bijvoorbeeld wanneer u gaat trouwen/samenwonen, scheiden of bij pensionering.

Als u hierdoor het overzicht over de financiën kwijtraakt, kan dat veel onrust met zich meebrengen. U wilt immers weten waar u aan toe bent. Wanneer u ongemerkt teveel uitgeeft, kunnen betalingsachterstanden en op ter mijn ook (grote) schulden ontstaan.

Dit is een situatie waar niemand graag in terecht wil komen.

Balans Budgetadvies kan u op verschillende manieren ondersteunen. De kosten verdient u vaak in korte tijd terug. U voorkomt immers extra kosten voor aanmaningen en incasso’s.

  • Het uitgangspunt bij budgetcoaching is , dat u na enige tijd zelf de financiële zaken weer onder controle heeft. Dit is een tijdelijk traject, volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie. Aansluitend, of in plaats daarvan is doorlopende ondersteuning voor een vast maanbedrag per maand.
  • Het eenmalig structureren en ordenen van uw administratie.
  • Het verzorgen van uw aangifte inkomstenbelasting.
  • Het aanvragen of wijzigen van Toeslagen.

Balans Budgetadvies onderhandelt niet bij schuldsanering. Wanneer bij de intake of tijdens een traject blijkt dat er sprake is van problematische schulden, wordt u altijd doorverwezen naar schuldhulpverlening.