Als je problemen hebt met het onder controle houden van je uitgaven, dan kan budgetbegeleiding een mogelijke oplossing zijn. Het doel van budgetbegeleiding is dat je goed leert hoe je jouw inkomsten en uitgaven kan beheren.

Bij budgetbegeleiding beheer je zelf je budget. Je wordt wel hierbij in raad en daad bijgestaan door Balans Budgetadvies. Je ontvangt dus zelf je inkomsten en voert alle betalingen uit. Balans Budgetadvies helpt met het opmaken van een budgetplan, zo mogelijk een inventarisatie van je schulden, geeft advies, biedt persoonlijke ondersteuning…

Zo kun je met het budgetplan, dat je samen met Balans Budgetadvies opstelt je uitgaven plannen, reserveringen maken of zo je schulden afbetalen.

Wanneer je erg veel moeite hebt met het zelfstandig betalen van je rekeningen, het bijhouden van een administratie en het volgen van een budgetplan, dan kan budgetbeheer je misschien beter helpen.

Budgetbegeleiding en budgetbeheer kunnen geen oplossing bieden voor grote schuldproblemen in dat geval kun je beter een beroep doen op schuldbemiddeling.